Λουκέτο στην Ακρόπολη

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ελέγχοντας τις συναλλαγές της Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, από το 2002 ως το 2006, έκρινε ότι έχει υποπέσει σε σοβαρές παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας που καθιστούν τη λειτουργία της επικίνδυνη για τους επενδυτές.

Ειδικά σε ότι αφορά τις συναλλαγές της χρηματιστηριακής με τα ασφαλιστικά ταμεία αποδείχθηκε ότι από το 2002 τα ζημίωνε συστηματικά αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη, καθώς έκανε συναλλαγές ομολόγων με μεγάλες αποκλίσεις από τις τιμές που διαμορφώνονται στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ).

Στην Ακρόπολις Χρηματιστηριακή διορίστηκε εκκαθαριστής, ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος και σε συναλλαγές που έκαναν και άλλες χρηματιστηριακές για λογαριασμό Ασφαλιστικών Ταμείων.

"Και η σημερινή απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναδεικνύει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για τη θωράκιση της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την "Ακρόπολις Χρηματιστηριακή" .

Και πρόσθεσε: "Αποκαλύπτει τη συστηματική συγκάλυψη από την αξιωματική αντιπολίτευση του γεγονότος ότι η χρηματιστηριακή εταιρία "Ακρόπολις" συνεργαζόταν με τα ταμεία ήδη επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ αποκομίζοντας υπερβολικές προμήθειες κατά τα έτη 2002 και 2003".
Πηγή: skai.gr