Λιβανός στον ΣΚΑΪ 100,3: Σχεδόν 20 δισεκ. ευρώ στη χώρα μας από τη νέα ΚΑΠ 

19,7 δισεκατομμύρια ευρώ θα έρθουν στη χώρα μας από την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που διαπραγματεύτηκε ο πρωθυπουργός για την επταετία μέχρι το 2027" δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός. 

Στόχος, όπως ανέφερε o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι να επιδοτηθεί ο αγροτικός τομέας και οι καλλιέργειες, να αυξηθεί η παραγωγή και οι εξαγωγές μας αλλά και να επενδυθούν χρήματα σε υποδομές. 

Όπως σημείωσε, ο κ. Λιβανός η Ελλάδα έχει το προνόμιο να βγάζει στο εξωτερικό τα προϊόντα της, αλλά επιθυμεί αυτά να αποκτήσουν ταυτότητα και να εξάγονται σε μεγάλες ποσότητες ως τμήμα της υγιεινής διατροφής και ως ένα κομμάτι της παράδοσης και της ιστορίας μας. 

Ο υπουργός επισήμανε ότι το 97% των αγροτών στην χώρα μας είναι χωρίς εκπαίδευση και κατάρτιση. Ανέφερε ότι το υπουργείο είναι σε επαφή και με την υπουργό Παιδείας και έχει προτείνει να γίνουν μονοετή η διετή προγράμματα εκπαίδευσης για αγρότες.

Ο κ. Λιβανός ανέφερε ότι πρέπει να μπει μάθημα για την αγροτική παραγωγή και στα λύκεια, ειδικά στις περιφέρειες που θα ασχολούνται με την αγροτική οικονομία. 

Πηγή: skai.gr