Κουρουμπλής: Πού είναι οι αμερικανικές επενδύσεις; Δεν είμαστε αποικία

Επικριτικός προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για το αμερικανικό επενδυτικό έλλειμμα στην Ελλάδα έναντι της Κίνας εμφανίζεται ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στην Washington Post. «Είμαστε μικρή χώρα, αλλά δεν θα είμαστε αποικία κανενός» δηλώνει δε ο υπουργός Ναυτιλίας. 

Στη συνέντευξη του κ. Κουρουμπλή, που τιτλοφορείται «Η Ελλάδα καλωσορίζει την ογκώδη κινεζική επένδυση, διερωτάται που είναι τα αμερικανικά κεφάλαια», ο υπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά «όταν με ρωτούν για το μέγεθος των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα, εγώ ρωτώ πού είναι οι Αμερικάνοι επενδυτές».

Το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας σημειώνει ότι το μήνυμα του κ. Κουρουμπλή είναι απλό. «Είτε θα μπει κανείς στο παιχνίδι είτε θα μείνει πίσω» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός, με το βλέμμα στραμμένο στις ΗΠΑ.Ο κ. Κουρουμπλής σημειώνει επίσης ότι η Ελλάδα, μετά την οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008, επιστρέφει ξανά στις αγορές, υπό την κυβέρνηση Τσίπρα, η ανεργία μειώνεται κάτω του 20% και οι διεθνείς οίκοι προβλέπουν θετική ανάπτυξη για το τρέχον και το επόμενο έτος. «Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας σε μια ασταθή περιοχή» επισημαίνει, ο κ. Κουρουμπλής.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στη συζήτηση για το μεγάλο μέγεθος των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα και τις ανησυχίες για την επεκτατική τάση της κινεζικής οικονομικής διπλωματίας. Σε ότι αφορά τις επικριτικές φωνές, ότι η Ελλάδα έχει υιοθετήσει ευνοϊκότερη στάση προς την Κίνα, σχετικά με τις κινέζικες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διαμάχη στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ο κ. Κουρουμπλής αρνείται ότι ισχύει κάτι τέτοιο, και σημειώνει ότι η σημαντική ελληνική ναυτιλία θα καλωσόριζε επενδύσεις και από τις ΗΠΑ.


Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ
TAGS: ΗΠΑ