Κοινωνικό Μέρισμα: Ανοίγει την Πέμπτη (19/12) σελίδα για ενστάσεις και 2 τηλεφωνικά κέντρα

Νέα συμπληρωματική σελίδα για ενστάσεις ανοίγει την Πέμπτη (19/12) για το κοινωνικό μέρισμα στο διαδικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ, o oποίος αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας λόγω του πλήθους των ενδιαφερομένων που τον επισκέπτονταν. Όσοι καλύπτονται από τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί, αλλά απορρίφθηκε η αίτηση, θα λάβουν το επίδομα στις αρχές του 2020. Παράλληλα, έχουν τεθεί ήδη σε λειτουργία ήδη δυο τηλεφωνικά κέντρα της ΗΔΙΚΑ και ΑΑΔΕ στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για ενημέρωση.

 Όσοι καλύπτονται από τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αίτησή τους, στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου που τις τελευταίες ημέρες δημιουργείται, θα λάβουν το επίδομα αυτό το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους. 

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «διαμαρτύρεται υποκριτικά για το «κοινωνικό μέρισμα» όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι ξόδεψε όλο τον δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε με το προεκλογικό επίδομα που ονόμασε «13η σύνταξη». Αποτέλεσμα ήταν να αφήσει, με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δημοσιονομικό κενό ύψους 396 εκ. ευρώ το 2019 και 1.080 δισ. ευρώ το 2020. Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο κάλυψε το δημοσιονομικό κενό, αλλά μείωσε τον ΕΝΦΙΑ από φέτος για περίπου 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, βοήθησε περίπου 580.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω των 120 δόσεων και χορήγησε αυξημένο επίδομα θέρμανσης σε 600 χιλιάδες συμπολίτες μας. Επιπρόσθετα, διαθέτει έκτακτη ενίσχυση ύψους 175 εκ. ευρώ σε περισσότερα από 250 χιλιάδες νοικοκυριά. Μέχρι σήμερα το πρωί είχαν ήδη κάνει επιτυχημένα αίτηση 150.000 νοικοκυριά».
 

Πηγή: skai.gr