Κινδυνεύει και πάλι το έλλειμμα της Γερμανίας

Το έλλειμμα της Γερμανίας διατρέχει για ακόμη μία φορά τον κίνδυνο να ξεπεράσει μέσα στο 2005 το όριο που έχει θέσει το Σύμφωνο Σταθερότητας, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times Germany. Ειδικότερα, στο προσχέδιο της Γενικής Παγκόσμιας Οικονομικής Έκθεσης του ΔΝΤ για το 2005 εκτιμάται πως το γερμανικό ετήσιο έλλειμμα θα φθάσει στο 3,6% του ΑΕΠ της. Τα επίσημα στοιχεία θα παρουσιασθούν στα μέσα Απριλίου κατά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας παρουσίασε στην ΕΕ στις Βρυξέλλες στοιχεία που καθορίζουν το έλλειμμα της χώρας στο 2,9% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η Γερμανία θα πέσει κάτω από τα όρια του 3% στο έλλειμμα για πρώτη φορά σε τρία χρόνια. Ωστόσο, ακόμη και τα κατώτερα στοιχεία των εκτιμήσεων της γερμανικής κυβέρνησης κινδυνεύουν να παραβιασθούν ανά πάσα στιγμή.
Οι επανηλειμμένες παραβιάσεις των οικονομικών ορίων που απαιτούνται για τα κράτη της Ευρωζώνης έχουν σταθεί αφορμή για σοβαρές συζητήσεις στις Βρυξέλλες σχετικά με το πώς αντιμετωπίζεται η μεγαλύτερη πληθυσμιακά και ως μέγεθος οικονομίας χώρα στην Ευρώπη.
Πηγή: skai.gr