Κάτω από το 10% η ανεργία

Στο 9,9% έπεσε το ποσοστό της ανεργίας το 2005, από 10,5% το 2004 σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος. Το ποσοστό των ανέργων αντιστοιχεί σε 470.888 άτομα. Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας εμφανίζονται στη Δυτική Μακεδονία με 16,5%, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 11,8%, στην Ηπειρο 11,4%, στη Στερεά Ελλάδα και Εύβοια 11,5%. Τα μικρότερα καταγράφονται στην Κρήτη με 8% και τα Ιόνια νησιά με 7,8%.
Ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σάββας Τσιτουρίδης μετά την ανακοίνωση του ποσοστού της ανεργίας τόνισε:
«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την πτωτική τάση που υπάρχει στο κρίσιμο θέμα της ανεργίας. Συγχρόνως όμως ομολογούμε πως όσα και αν κάνουμε στον τομέα της ανεργίας, της ανεργίας των νέων, της ανεργίας των γυναικών, πάντα θα είναι λίγα. Γιατί όσο υπάρχει έστω και ένας νέος που δεν βρίσκει δουλειά, δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Θα προχωρήσουμε κάνοντας πολιτική την ανάγκη των καιρών και της κοινωνίας για το νέο. Το νέο που θα συνδυάζει την αγορά με την κοινωνική ρύθμιση, τον ανταγωνισμό με την αλληλεγγύη. Το νέο που δημιουργεί εμπιστοσύνη και ελπίδα. Εμπιστοσύνη και ελπίδα για όλους. Το νέο που θα δημιουργήσει νέες θέσεις δουλειάς. Και κυρίως για τη γενιά που έρχεται».
Πηγή: skai.gr