Καταιγισμός δηλώσεων για την οικονομία

Σοβαρό κίνδυνο να μην γίνονται δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σ' ένα χρόνο, βλέπει ο πρόεδρος της Γερμανικής Bundesbank και μέλος του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Άξελ Βέμπερ.

Τονίζει ότι απαιτείται άμεσα ξεκάθαρη στρατηγική για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος ενώ προβλέπει ότι η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια μακροχρόνια και επίπονη διαδικασία.

Οι δηλώσεις του γερμανού τραπεζίτη συμπληρώνουν τον καταιγισμό δηλώσεων από υψηλόβαθμα στελέχη που πιέζουν την χώρα να λάβει μέτρα μόνιμου χαρακτήρα.

Μετά την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch, κορυφαίο στέλέχος του, ο Κρις Πράις, επισημαίνει στο πρακτορείο Bloomberg ότι τα μέτρα που μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί από την Ελλάδα δεν πείθουν τις αγορές.

Φάρσα αντί για τραγωδία χαρακτηρίζουν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς το υπέρογκο χρέος της Ελλάδας.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην ελληνική οικονομία.

Υποστήριξε ότι το δημοσιονομικό απειλεί την εθνική μας κυριαρχία για πρώτη φορά από το 1974 και η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειάζεται για να επαναφέρει τη δημοσιονομική σταθερότητα. Παράλληλα επέκρινε την κυβέρνηση της ΝΔ χρεώνοντάς της το τεράστιο βάρος αναξιοπιστίας.

"Αστειότητες" χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς, τα περί απειλής της εθνικής κυριαρχίας, κάνοντας λόγο για απόπειρα του κ. Παπανδρέου να αποδεσμευτεί από τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Για κινδυνολογία του πρωθυπουργού και προαποφασισμένες πολιτικές έκαναν λόγο ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: skai.gr