Καμία αύξηση στις τιμές των διοδίων στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Δεν πρόκειται να γίνει καμία αύξηση στις τιμές των διοδίων της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου πριν από τον Ιανουάριο του 2007, ανακοίνωσαν την Πέμπτη, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι υπεύθυνοι της εταιρίας «Γέφυρα Α. Ε.». Μάλιστα, όπως ανέφεραν: «οι τιμές των διοδίων αυξάνονται κάθε Ιανουάριο νόμιμα και σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις, ύστερα από την έγκριση του αρμόδιου Υπουργείου λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη την μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και με γνώμονα τη μέγιστη προστασία των τοπικών χρηστών».
Επίσης οι υπεύθυνοι της εταιρίας που εκμεταλλεύεται την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, πρόσθεσαν ότι « πρέπει να αυξάνονται τις τιμές των διοδίων από την στιγμή που όλα τα έξοδα (μισθοί, καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα κ.ά.) αυξάνονται», ενώ συμπλήρωσαν «ότι είναι καθήκον κάθε εταιρείας που έχει μακροπρόθεσμα δεσμευτεί με την αποπληρωμή των δανείων».
Όσον αφορά τις διελεύσεις των οχημάτων ανακοίνωσαν ότι στο χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2005 έως τον Αύγουστο του 2006 αυξήθηκαν κατά 150.000, ενώ το 2005 τη γέφυρα διέσχισαν περίπου 4,5 εκατομμύρια οχήματα, από τα οποία το 87% ήταν ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, φθάνοντας στις 4,5 εκατομμύρια διελεύσεις ετησίως.
Την αύξηση αυτή την απέδωσαν στις ειδικές ημερήσιες προσφορές. Απαντώντας σε ερώτηση για την απόδοση του έργου σε οικονομικό επίπεδο σημείωσαν ότι είναι κατώτερη του αναμενόμενου, χαρακτηρίζοντας ως ισχυρό ανταγωνιστή τα φέρι - μποτ της γραμμής Ρίου - Αντιρρίου, τα οποία προτιμούν αρκετοί οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων.
Σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να ληφθούν επιπρόσθετα προληπτικά μέτρα, όπως η τοποθέτηση «αποσβεστήρων» ανάμεσα στα καλώδια της γέφυρας και το κατάστρωμα. Συγκεκριμένα όπως είπαν οι «αποσβεστήρες» λειτουργούν ως «αμορτισέρ» και μειώνουν την φθορά των καλωδίων, όπως και την ταλάντωσή της, ενώ γίνεται λιγότερο αισθητή η ταλάντωση του οδοστρώματος.
Επίσης οι υπεύθυνοι της «Γέφυρας ΑΕ» αναφέρθηκαν και στις διαμαρτυρίες κατοίκων του Ρίου, για τον θόρυβο που δημιουργείται κατά την διέλευση των φορτηγών από τους αρμούς της γέφυρας, τονίζοντας ότι «υπάρχει η υποδομή για την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων, αλλά θα πρέπει να υπάρξει κεντρική απόφαση και χρηματοδότηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ».
Τέλος απηύθυναν έκκληση προς τους οδηγούς να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την διέλευσή τους λόγω των ειδικών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην γέφυρα και να τηρούν αυστηρά το όριο ταχύτητας.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr