Η απαγόρευση των αμβλώσεων θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία, λέει η Γέλεν

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε σήμερα ότι η απαγόρευση των αμβλώσεων θα μπορούσε να έχει «πολύ επιζήμιες επιπτώσεις» στην αμερικανική οικονομία, αφού ορισμένες γυναίκες δεν θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους, θα μειώνονταν τα έσοδα που θα αποκόμιζαν κατά τον εργασιακό βίο τους ενώ άλλες θα έμεναν εκτός του εργατικού δυναμικού.

Μιλώντας στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας η Γέλεν είπε ότι οι έρευνες έχουν δείξει πως όταν απαγορεύεται η πρόσβαση των γυναικών στις αμβλώσεις αυξάνονται οι πιθανότητες να ζήσουν σε συνθήκες φτώχειας ή με κρατική στήριξη.

«Πιστεύω ότι η εξάλειψη του δικαιώματος των γυναικών να αποφασίζουν για τις γυναίκες, αν θα κάνουν παιδιά, θα είχε πολύ καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και θα έφερνε τις γυναίκες πολλές δεκαετίες πίσω» είπε η Γέλεν απαντώντας σε μια ερώτηση για το θέμα αυτό.

Την περασμένη εβδομάδα διέρρευσε ένα προσχέδιο απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία θα μπορούσε να πλήξει το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ