Κλείσιμο

Ιανουάριο η ψήφιση των νομοσχεδίων για οφειλές – ρευστότητα

''Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν ψηφιστεί και τα δύο σχέδια νόμου, για τη ρευστότητα της αγοράς και για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, από τη Βουλή'' σημείωσε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Η υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχολίασε ότι η συζήτηση του πρώτου νομοσχεδίου για τη ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων ξεκίνησε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια με το άνοιγμα της Βουλής στις 12 Ιανουαρίου και την ίδια εβδομάδα θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή και το δεύτερο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών των καταναλωτών, ώστε την αμέσως επόμενη βδομάδα να συζητηθεί και να ψηφιστεί από την ολομέλεια.

Σε ότι αφορά στην ανάκαμψη της οικονομίας και η παραγωγικής αναδιάρθρωση του τόπου, η υπουργός σημείωσε ότι αυτό αποτελεί εθνικό στοίχημα.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις επαγγελματικές και επιχειρηματικές οφειλές σε τράπεζες και την αναδιαμόρφωση του Τειρεσία, η κ. Κατσέλη σημείωσε ότι «θα χρειαστούν 6 μήνες για να καταστούν αποτελεσματικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τη διοχέτευση ρευστού στην αγορά».

Σύμφωνα με στοιχεία του Τειρεσία που παρουσίασε στη Βουλή η κ. Κατσέλη, μέσα στο 2009 έχουν κλείσει 10.000 επιχειρήσεις, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων δανείων αγγίζουν τα 109 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 11 είναι επισφαλή, και η αύξηση των ακάλυπτων επιταγών ξεπερνά τα 2,6 δισ. ευρώ.
Πηγή: skai.gr