Η κυβέρνηση λέει την αλήθεια

Την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει το χρέος και το έλλειμμα και να ενισχύσει τις κοινωνικές ομάδες των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η πορεία της οικονομίας.

Ο κ. Παπαθανασίου στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση λέει την αλήθεια στους πολίτες και δεν κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί.


src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGakousteolo.png

src=/upload_files/Image/Grafika
Επίσης ο υπουργός τόνισε ότι είναι απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσουμε στις διαρθρωτικές αλλαγές, για μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται στις παραγωγικές επενδύσεις και στις εξαγωγές και όχι στα χρέη και τις καταναλωτικές δαπάνες.

Από την πλευρά της, η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σχολίασε τα εξής: αντιλαμβανόμαστε τον πανικό και τη δεινή θέση του κ. Παπαθανασίου. Η κυβέρνησή του 'κατάφερε' να φέρει την ελληνική οικονομία στα χάλια που την παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ το 1993, επίσης από κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Χρέος μας είναι, με τις προτάσεις μας, να μην αφήσουμε τον τόπο να βουλιάξει.

Στο μεταξύ, την Μεγάλη Τετάρτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος στην ετήσια έκθεσή του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και αρνητικού ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2009.

Προβλέπει μείωση εξαγωγών κατά 12% , μείωση του συνολικού αριθμού απασχολούμενων έως και 0,8%, ενώ για τους μισθωτούς η μείωση θα φθάσει στο 1%.
Πηγή: skai.gr