Η Κ. Λαγκάρντ νέα επικεφαλής του ΔΝΤ

Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέλεξε την Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ στη θέση της γενικής διευθύντριας.

"Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ επέλεξε σήμερα την Κριστίν Λαγκάρντ να διατελέσει γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου για μία πενταετή θητεία που θα ξεκινήσει από τις 5 Ιουλίου 2011», ανέφερε ανακοίνωση του ΔΝΤ.

Νωρίτερα, ο Aμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την υποψηφιότητα της γαλλίδας ομολόγου του Κριστίν Λαγκάρντ για την διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

«Με χαρά ανακοινώνω την απόφασή μας να υποστηρίξουμε την Κριστίν Λαγκάρντ για τη διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», ανέφερε ο Γκάιτνερ σε ανακοίνωσή του.

«Το εξαιρετικό ταλέντο και η ευρεία εμπειρία της κας Λαγκάρντ θα προσφέρουν μια απαράμιλλη διεύθυνση σε αυτόν το θεσμό, η οποία είναι απαραίτητη σε μια στιγμή κρίσιμη για την παγκόσμια οικονομία», πρόσθεσε ο Γκάιτνερ.

«Μας ενθαρρύνει η ευρεία υποστήριξη που εξασφάλισε μεταξύ των μελών του ΔΝΤ, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων οικονομιών», σημειώνει. Ο Γκάιτνερ χαιρετίζει επίσης την «δυνατή και πολύ αξιόπιστη» υποψηφιότητα του «φίλου» του, του Μεξικανού Αγκουστίν Κάρστενς.
Πηγή: skai.gr