Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού

Με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα εγκαινιάζεται σήμερα Τετάρτη στο Βερολίνο η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στον κόσμο, η περίφημη ITB. Η Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού γιορτάζει φέτος τα 40α γενέθλιά της και φιλοδοξεί να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ εκθετών και επισκεπτών, παρόλο που τις τρεις πρώτες ημέρες η έκθεση απευθύνεται σε ειδικούς.
Στην έκθεση, που μετέχουν 10.856 εκθέτες από 183 χώρες, το παρόν θα δώσει η ελληνίδα υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά, η οποία το μεσημέρι της Πέμπτης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στο Διεθνές συνεδριακό Κέντρο της έκθεσης.
Φέτος η ITB λαμβάνει χώρα στη σκιά της γρίπης των πτηνών, ένα ζήτημα που θα συζητηθεί στο πλαίσιο του εκθεσιακού προγράμματος.
Η Γερμανία, ωστόσο, αξιοποιεί το βήμα αυτό για να προβάλει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που θα γίνει το καλοκαίρι.
Δηλώσεις Πετραλιά
"Η μεταολυμπιακή χρήση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, τίθεται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της νέας τουριστικής ηγεσίας « δήλωσε η υπουργός Φάνη Πάλλη Πετραλιά, κατά την διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Εκθεσης του Βερολίνου.
Η κ. Πετραλιά ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στις πέντε μεγάλες ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ενώ για αυτή του Ταε Κβο Ντο στο Φάληρο, είπε ότι άμεσα θα λειτουργήσει ως συνεδριακό κέντρο.
Παράλληλα, χαρακτήρισε ως εφικτή την άφιξη 25 εκατομμυρίων τουριστών μέσα σε μια δεκαετία, αν «σπάσει» όπως χαρακτηριστικά είπε, η εποχικότητα που χαρακτηρίζει τον ελληνικό τουρισμό.
Πηγή: skai.gr