Η Ελλάδα για πρώτη φορά στην έκθεση Global Village

Στην εμπορική έκθεση Global Village, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Δεκεμβρίου 2006 έως και τις 9 Φεβρουαρίου 2007 στο Ντουμπάι, συμμετέχει με δικό της εθνικό περίπτερο για πρώτη φορά η Ελλάδα. Η ΜΕLITI LLC, μέλος του ομίλου εταιριών ΜΕΛΙΤΗ, ανέλαβε τη διοργάνωση και υποστήριξη του ελληνικού περιπτέρου (Greek Pavilion) στην έκθεση.
Η Global Village είναι ετήσια εμπορική εκδήλωση διεθνούς φήμης, στην οποία συμμετέχουν 50 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο. Η δομή της οργάνωσης προβλέπει ξεχωριστούς τομείς ανά συμμετέχον κράτος και κάθε εθνικός τομέας χωρίζεται σε ομάδες προϊόντων. Το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της Global Village, οι εκθέτες έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να διαφημίζουν τα προϊόντα τους, αλλά και να τα πωλούν, την καθιστά μία παγκόσμια, άμεση, πραγματική αγορά. Οι επισκέπτες στην έκθεση κατά το έτος 2005 έφτασαν τα 3,5 εκατ., ενώ φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4 εκατ.
Όπως υποδεικνύουν τα στοιχεία των εξαγωγών της Ελλάδας, ευρύ φάσμα ελληνικών προϊόντων μπορεί να διατεθεί στην αγορά των ΗΑΕ (Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων) ή μέσω των ΗΑΕ σε άλλες περιφερειακές χώρες. Μεγάλο ενδιαφέρον ανάπτυξης παρουσιάζουν οι εξής κατηγορίες: τρόφιμα (γαλακτοκομικά, ελαιόλαδο, ελιές, φρέσκα και μεταποιημένα φρούτα και λαχανικά), οικοδομικά υλικά (μεταλλικές κατασκευές, ηλεκτρολογικό υλικό, σωλήνες πετρελαϊκής χρήσης, ύδρευσης και αποχέτευσης και μάρμαρο).
Την παρουσία τους στο ελληνικό περίπτερο της Global Village έχουν ήδη επιβεβαιώσει εταιρείες από το χώρο των τροφίμων, του τουρισμού, του κοσμήματος, της ένδυσης - υπόδησης και των καλλυντικών, ενώ θα ακολουθήσουν σύντομα και πολλές άλλες.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr