"Η Ελλάδα αξίζει να είναι στην Ευρωζώνη"

Τη διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι χρειάζεται με συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων, ώστε να αντιμετωπιστεί η δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση, έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στον ανταποκριτή της τηλεόρασης του BBC στην Αθήνα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου «η Ελλάδα δεν είναι η επόμενη Ισλανδία ή το επόμενο Ντουμπάι».

Στις δηλώσεις του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζει μεγάλο χρέος.

Όπως σημείωσε «σκοπός είναι η σταθεροποίηση και ο έλεγχος του χρέους τα επόμενα χρόνια», ενώ παράλληλα λαμβάνονται μέτρα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία με διαρθρωτικές αλλαγές στο φορολογικό, το ασφαλιστικό και την κατάρτιση του προϋπολογισμού.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα αξίζει να είναι μέλος της Ευρωζώνης, καθώς τηρεί τους κανόνες και δεν είναι η μόνη χώρα με υψηλό έλλειμμα. Απέρριψε δε τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα ίσως δεν αξίζει την ιδιότητα της χώρας μέλους της Ευρωζώνης λόγω «μαγειρέματος» των βιβλίων της. 

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα πραγματοποιήσει ταξίδια αστραπή σε Γαλλία, Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία. 

Θα συναντηθεί με τους ομόλογους του σε μια ακόμη προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που εχει διαμορφωθεί για τη χώρα μας.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο