Η εκθεσιακή ατζέντα της ΔΕΘ για το 2006

Στην περιοχή της Βαλκανικής, όπου η Ελλάδα εμφανίζεται ως ένας ισχυρός παράγοντας εμπορικής και οικονομικής σταθερότητας, καθώς πολλές ελληνικές επιχειρήσεις έχουν διεισδύσει στον συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο, είναι προσανατολισμένο το φετινό εκθεσιακό πρόγραμμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΔΕΘ ΑΕ).
Η ευρωπαϊκή προοπτική της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας αποτελούν ένα επιπρόσθετο στοιχείο για την ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας στις εν λόγω αγορές, με απώτερο στόχο την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής σε οικονομικό, εμπορικό και επιχειρηματικό πόλο.
Την εκτός συνόρων εκθεσιακή ατζέντα της ΔΕΘ ΑΕ για το 2006, που παρουσίασε απόψε, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), ο εντεταλμένος σύμβουλος της εταιρίας Νίκος Κασιμάτης, απαρτίζουν έξι διεθνείς εκθέσεις.
Αναλυτικά, οι δράσεις του εξωτερικού ξεκινούν για τη ΔΕΘ ΑΕ τον Μάιο από τη Βουλγαρία με δύο ταυτόχρονες εκθέσεις: την Διεθνή Έκθεση Τροφίμων «Foodtech» και την Διεθνή Έκθεση Δομικών Υλικών-Επίπλου και Εξοπλισμού «Mebeltech». Και οι δύο εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 8 έως τις 13 Μαΐου στο εκθεσιακό κέντρο της Φιλιππούπολης, το μεγαλύτερο της Βαλκανικής, με συνολική έκταση 360.000 τ.μ., 24 περίπτερα και 95.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου.
Στις 17-21 Μαΐου η ΔΕΘ ΑΕ θα ταξιδέψει στη Ρουμανία, οργανώνοντας την ελληνική συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής και Τεχνολογιών, Εξοπλισμού και Δομικών Υλικών, «Construct Expo», στο Βουκουρέστι. Από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, η ΔΕΘ ΑΕ θα συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, «Polagra-Food», στο Πόζναν της Πολωνίας.
Το εκτός συνόρων εκθεσιακό πρόγραμμα της ΔΕΘ ΑΕ συμπληρώνεται με τη δεύτερη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση Μεταλλουργίας, Ηλεκτροτεχνίας, Μη Μεταλλικών Προϊόντων και Δομικών Υλικών, Tehnoma, στα Σκόπια (17-21 Οκτωβρίου) και ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή της στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών-Εξοπλισμού Γεωργικών Μηχανημάτων- Συσκευασίας, «Indagra-Expodrink-All Pack» στο Βουκουρέστι (8-12 Νοεμβρίου).
Εξάλλου, ο κ.Κασιμάτης παρουσίασε και το εκθεσιακό πρόγραμμα της εταιρίας στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει τις περιφερειακές εκθέσεις ``Θράκη`` και ``Κρήτη``.
Συγκεκριμένα, η 15η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση ?Θράκη 2006?, θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 28 Μαΐου στην Κομοτηνή. Το Νοέμβριο του 2006 θα πραγματοποιηθεί η 6η Πανελλήνια Γενικής Έκθεση ``Κρήτη``, στο Ηράκλειο.
Στο μεταξύ, στις τελευταίες εξελίξεις στις διμερείς εμπορικές και οικονομικές σχέσεις Ελλάδας -Βουλγαρίας, με έμφαση στους κλάδους τροφίμων - ποτών και δομικών υλικών, αναφέρθηκε κατά την εισήγησή του ο παριστάμενος στην εκδήλωση εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδας στη Σόφια, Δημήτριος Ζώμας. Εξάλλου, η Βουλγαρία αποτελεί τον πρώτο προορισμό της ΔΕΘ στο εξωτερικό για το 2006.
Το 11μηνο του 2005, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ.Ζώμας, οι ελληνικές εξαγωγές στη Βουλγαρία διαμορφώθηκαν σε 720,1 εκατ. ευρώ (776,3 στο σύνολο του 2004), ενώ οι εισαγωγές σε 535 εκατ. ευρώ (461,8 το 2004).
Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης και πρόεδρος του ΒΕΘ Σωτήρης Μαγόπουλος, αναφέρθηκε κατά το χαιρετισμό του στην ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κάλεσε τα μέλη του επιμελητηρίου να συμμετάσχουν στις εκθεσιακές δράσεις της ΔΕΘ.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr