Η Amazon ψάχνει προσωπικό στην Αθήνα - Ποιες νέες θέσεις εργασίας άνοιξαν

Στην περαιτέρω ισχυροποίηση του γραφείου που διατηρεί στην Αθήνα φιλοδοξεί να προχωρήσει η Amazon Web Services, η οποία συνιστά τον βραχίονα τεχνολογικών υποδομών της Amazon.

Ο αμερικανικός κολοσσός άνοιξε το πρώτο γραφείο στην Ελλάδα πριν μερικούς μήνες, ως απόρροια του πρόσφατου μνημονίου που υπέγραψε με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με στόχο την ανάπτυξη ψηφιακών υποδομών στη χώρα.

Σήμερα, η AWS επιχερεί να διευρύνει τις δραστηριότητες στην Ελλάδα, ανοίγοντας πέντε νέες θέσεις εργασίας. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τις εξής:

  • Business Intelligence Engineer
  • Engineering Project Manager
  • Territory Growth Manager
  • Data Engineer
  • Software Development Engineer

Οι τελευταίες δύο θέσεις, αν και θα αφορούν το ελληνικό γραφείο, θα έχουν ως βάση το Λουξεμβούργο.

Στην παρουσία της AWS στην Αθήνα αναφέρθηκε χθες και ο γενικός διευθυντής της εταιρείας για την περιοχή της Ευρώπης, Κάμερον Μπρουκς, ο οποίος έδωσε το «παρών» στο συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι Αττικής.

«Ανοίξαμε το πρώτο γραφείο στην Ελλάδα νωρίτερα φέτος, αλλά για χρόνια είχαμε μια πιστή και ισχυρή πελατειακή βάση στη χώρα» τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ αναγνώρισε ότι το ελληνικό πελατολόγιο της εταιρείας μεγαλώνει σταθερά τα τελευταία χρόνια, και ιδίως πέρυσι.

«Οι προηγμένες τεχνολογίες έρχονται πιο κοντά στην Ελλάδα και γίνονται ταχύτερα προσιτές τους Έλληνες πελάτες» συνέχισε ο κ. Μπρουκς, ο οποίος αναγνώρισε ότι η χώρα προχωράει στον ψηφιακό μετασχηματισμό, κάτι το οποίο αποτυπώνεται στα εν εξελίξει project καινοτομίας.

Πηγή: moneyreview