Η Aegean δεσμεύεται για τους ναύλους

Καμία αύξηση των ναύλων εσωτερικού έως το τέλος του 2010, δεσμεύεται η Aegean Airlines, σε περίπτωση που έχουν αίσιο τέλος οι διαπραγματεύσεις με το ελληνικό δημόσιο για την εξαγορά της Ολυμπιακής.

Σε ανακοίνωσή της η Aegean επαναλαμβάνει ότι βασικό της κίνητρο στη διεκδίκηση της Ολυμπιακής είναι "η δημιουργία μίας εταιρίας "εθνικού πρωταθλητή"... που θα μπορεί να σταθεί αξιόπιστα και με διαχρονική αναπτυξιακή δυναμική στο εξωτερικό απέναντι σε πολύ μεγαλύτερα σχήματα".

Ακόμα, διευκρινίζει ότι η προσφορά που κατέθεσε έχει βασικό στόχο την ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής θέσης του δημοσίου, με μία δεύτερη πρόταση, ώστε να επιτευχθεί χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, και σε ικανοποιητικό τίμημα, η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, που είναι απαραίτητος όρος για την εύρυθμη λειτουργία του ελληνικού χώρου των αερομεταφορών.

Εξάλλου, η Aegean δεσμεύεται για παραχώρηση σημαντικού μεριδίου χωρητικότητας στο εσωτερικό (σε σχέση με το άθροισμα των μεριδίων ΟΑ + AEGEAN), προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάπτυξη νέων ελληνικών εταιρειών που ήδη έχουν εισέλθει στον χώρο.

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της επίγεια εξυπηρέτησης για την οποία η Aegean δεν υπέβαλλε προσφορά, επισημαίνει ότι με το που θα δημιουργηθεί η ανάγκη για κάλυψη της δραστηριότητας αυτής, η Aegean μπορεί σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών και σε συνεργασία με την GOLDAIR, με την οποία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις, να υποβάλει πρόταση που εγγυάται αξιόπιστη λύση και για την δραστηριότητα αυτή.
Πηγή: skai.gr