Γιούνκερ: Δεν έχουμε πόλεμο... Είμαστε με την Ιταλία, εάν είναι μαζί μας

AP Photo
«Δεν έχουμε πόλεμο με την Ιταλία, είμαστε με την Ιταλία εάν η Ιταλία είναι μαζί μας» δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος συναντάται το Σάββατο με τον ιταλό πρωθυπουργό στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι η Eπιτροπή και η Ιταλία έχουν κάνει πρόοδο στις συνομιλίες σχετικά με το σχέδιο προϋπολογισμού της γείτονος.

«Δεν πρέπει να δραματοποιούμε το ζήτημα της έναρξης διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ιταλία (…) Κάνουμε πρόοδο» σημείωσε.

«Συνάντησα τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε στις Βρυξέλλες και θα τον συναντήσω και πάλι εδώ (στο Μπουένος Άιρες) στη G20… Δεν είμαστε σε πόλεμο με την Ιταλία, η ατμόσφαιρα είναι καλή» επέμεινε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Η ατμόσφαιρα έχει αλλάξει στις συζητήσεις μεταξύ της Κομισιόν και της Ιταλίας, αλλά τώρα χρειάζονται χειροπιαστές πράξεις» σχολίασε από πλευράς του ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί από τη G20. «Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει λύση» τόνισε ο γάλλος επίτροπος.

«Είμαι αισιόδοξος… Υπάρχουν σημάδια που με κάνουν να πιστεύω ότι τώρα είναι πιθανό να μιλήσουμε» σημείωσε.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει αφήσει το ενδεχόμενο αναθεώρησης του στόχου για το έλλειμμα στον ιταλικό προϋπολογισμό από το 2,4% στο 2,3% ή 2,2%.


Πηγή: skai.gr