Γιατί ο Έλον Μασκ μισεί τη δουλειά του;

Δεν του αρέσει καθόλου να είναι το αφεντικό της Tesla, αποκάλυψε ο Elon Musk. 

«Το μισώ αρκετά και θα προτιμούσα να περνώ το χρόνο μου με το σχεδιασμό και τη μηχανική», είπε σε αμερικανικό δικαστήριο. 

O δισεκατομμυριούχος ιδρυτής και CEO της Tesla μιλούσε στην αρχή μιας δίκης, όπου κατηγορείται ότι πίεσε τα μέλη του Δ.Σ. για την εξαγορά της SolarCity, εταιρείας ηλιακών πάνελ αντί 2,6 δισ. δολαρίων. 

Μέτοχοι της Tesla ισχυρίζονται ότι η SolarCity ήταν σχεδόν χρεοκοπημένη, επομένως η εξαγορά της έβλαψε οικονομικά την αυτοκινητοβιομηχανία. 

Την εποχή της εξαγοράς, ο Musk κατείχε το 22% τόσο της Tesla όσο και της SolarCity, την οποία είχαν ιδρύσει τα ξαδέρφια του. 

«Με δεδομένο ότι ήταν συναλλαγή με ανταλλαγή μετοχών και εγώ είχα σχεδόν το ίδιο ποσοστό και στις δύο εταιρείες, δεν υπήρξε οικονομικό όφελος», απάντησε ο Musk. 

Και αρνήθηκε ότι πίεσε τα μέλη του Δ.Σ. της Tesla, λέγοντας ότι η εξαγορά αυτή ήταν μέρος ενός «master plan» για τη δημιουργία προσιτών αυτοκινήτων με πράσινη ενέργεια. 

Οι μέτοχοι που προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητούν από τον Musk να επιστρέψει στην Tesla το πλήρες ποσό των 2,6 δισ. δολαρίων. Ο επιχειρηματίας έχει περιουσία 168 δισ.  δολαρίων. 

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες. 

Πηγή: Money Review