Για μισθούς και προσλήψεις στο Δημόσιο διατέθηκε το αποθεματικό του 2017

Για μισθούς και προσλήψεις στο Δημόσιο διατέθηκε το αποθεματικό του 2017
Για την χρηματοδότηση προσλήψεων και μισθοδοσίας στο Δημόσιο χρησιμοποίησε η κυβέρνηση μέρος του αποθεματικού του προϋπολογισμού το 2017.

Το αποθεματικό συνήθως προορίζεται για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, όπως η χορήγηση βοηθημάτων μετά από φυσικές καταστροφές. Ωστόσο, η κυβέρνηση χρησιμοποίησε μέρος των πόρων για τακτικές δαπάνες, γεγονός που της επέτρεψε να διατηρήσει το πρωτογενές υπερπλεόνασμα.

Όπως προκύπτει από έρευνα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το περσινό έτος η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το αποθεματικό για την πληρωμή μισθών ύψους 64,8 εκατομμυρίων ευρώ στις δημόσιες συγκοινωνίες, για την κάλυψη επιχορήγησης ύψους 61,6 εκατ. ευρώ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και για την καταβολή 23,8 εκατ. ευρώ για πανεπιστημιακά συγγράμματα.

Ακόμα 294 χιλιάδες ευρώ διατέθηκαν για δέκα συμβούλους του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, ενώ σχεδόν 12 εκατομμύρια διοχετεύτηκαν για την χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων.

Αυτή η στρατηγική εν μέρει επέτρεψε στο υπουργείο Οικονομικών να καταγράψει το ψηλό πλεόνασμα του 2017, το οποίο με την σειρά του δρομολόγησε την χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος στο τέλος της χρονιάς.

Δεν είναι γνωστό εάν αυτή η πρακτική έχει συνεχιστεί το τρέχον έτος.
Πηγή: skai.gr