Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Αν γίνει απόλυση σε επιχείρηση που κλείσαμε, είναι άκυρη

Όσο διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού δε θα γίνονται τηλεφωνικές οχλήσεις σε πολίτες από εισπρακτικές εταιρείες, ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εξηγώντας τα κυβερνητικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν την Τετάρτη. Τόνισε πως δεν θέλει να δημιουργήσει κουλτούρα μη πληρωμής, τα χρέη πρέπει να πληρώνονται, αλλά όταν τελειώσει η κρίση.

Διευκρίνισε πάντως ότι εάν υπάρχει διαδικασία ρύθμισης που είναι σε εξέλιξη, θα γίνονται τα απαραίτητα τηλεφωνήματα. «Ρυθμίσεις, κούρεμα, θέλουμε» τόνισε ο υπουργός.

Ο υπουργός Ανάπτυξης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν και άλλα μέτρα θεραπείας των οικονομικών προβλημάτων που δημιουργεί η κρίση, όσο το φαινόμενο προχωράει.

Υπενθύμισε ότι οι εργαζόμενοι όσων επιχειρήσεων έκλεισαν θα πάρουν έκτακτο επίδομα 800 ευρώ  για το διάστημα από 15/3/2020 - 30/4/2020 και θα καταβληθεί στο πρώτο 10ήμερο του Απριλίου. «Αν γίνει απόλυση σε επιχείρηση που κλείσαμε, είναι άκυρη, ως μη γενόμενη» σημείωσε. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διεμήνυσε ότι όλα τα ευεργετικά μέτρα για τις επιχειρήσεις έχουν ως αναγκαία αίρεση να μη μειωθούν οι θέσεις εργασίας. «Είναι πιο επιζήμιο για τις επιχειρήσεις να απολύσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σήμερα Πέμπτη αναμένεται η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης. 

Πηγή: skai.gr