Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ 100,3 για κορωνοϊό: Δεν κλείνουν οι λαϊκές – Θα κριθούμε όλοι 

«Δεν θα κλείσουν οι λαϊκές αγορές» ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Αν κλείσουν οι λαϊκές, οι πολίτες θα πάνε στα σουπερ μάρκετ… Οι λαϊκές είναι σε ανοιχτό χώρο, και επίσης έχουν ληφθεί μέτρα για τους πολίτες» διευκρίνισε. «Δεν κλείνουν ούτε τα καθαριστήρια» πρόσθεσε, ενώ χαρακτήρισε πολύ καλή την εφαρμογή των μέτρων στα σούπερ μάρκετ. 

Ο υπουργός χαρακτήρισε ως σημαντική την απόφαση του Eurogroup, καθώς η Ελλάδα δημοσιονομικά πήρε την ίδια θέση με όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης. «Δεν έχουμε τη δέσμευση του 3,5% αφαιρούνται οι δαπάνες που θα γίνουν για τον κορωνοϊό αλλά και για το μεταναστευτικό» εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης. Το συνολικό πακέτο μέτρων για την οικονομία παρουσιάζεται την Τετάρτη.

Όπως επισήμανε, στην επιδημία «θα κριθούμε όλοι, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και πολίτες». «Βοηθούμε επιχείρηση για να βοηθήσει και τον εργαζόμενο» ανέφερε για το επίδομα. 
«Η επάρκεια δεν έχει σταματήσει το εμπόριο συνεχίζονται οι εισαγωγές κανονικά και από Ιταλία και από Κίνα» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Πηγή: skai.gr