Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ 100,3: Έρχεται σχέδιο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό

Intime news

Σχέδιο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό θα καταστρωθεί τις επόμενες ημέρες προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ 100,3.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επιπτώσεις του κορωνοϊού, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως, είχαν υποεκτιμηθεί. Τώρα η παγκόσμια κοινότητα φαίνεται να «ξυπνάει» και να βλέπει ότι εδώ υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Πέρα από το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε, χθες, από το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων καταστρώνει ήδη σχέδιο ώστε τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσουμε πως θα μπορέσουμε να βρούμε κεφάλαιο κίνησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Και συνέχισε: «Δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός. Δεν θα μας νικήσει ο κορωνοϊός. Θα το ξεπεράσουμε. Είναι ένα πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρόβλημα και θα βρούμε πανευρωπαϊκές λύσεις». 

Αναφορικά με το Ελληνογερμανικό Φόρουμ στο Βερολίνο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εκτίμησε ότι πήρε εξαιρετικά καλά και παρά τον κορωνοϊό η συμμετοχή ήταν αθρόα. «Υπεγράφη συμφωνία για τη ΔΕΗ και είχαμε δυο - τρεις εταιρίες που υπέγραψαν επιτόπου μεταξύ τους συμφωνίες. Το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο, αλλά το κυριότερο, η στήριξη της Γερμανίδας καγκελαρίου, κ. Μέρκελ στους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό ήταν πρωτοφανής», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Η κ. Μέρκελ πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ των ελληνικών θέσεων, δηλώνοντας ότι στηρίζει απόλυτα την Ελλάδα στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τα σύνορά της και τα σύνορα της Ευρώπης. Αρνήθηκε, επίσης, να δει τον κ. Ερντογάν κατ΄ιδίαν. Αυτό σημαίνει ότι η πολιτική που άσκησε ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έχει αποδώσει. Για πρώτη φορά η Ευρώπη βλέπει ότι έχει απέναντί της μια κυβέρνηση απολύτως αποφασισμένη και έναν λαό απολύτως ενωμένο», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Για την μείωση στις τιμές του πετρελαίου ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι θα πρέπει να περάσει στους Έλληνες καταναλωτές διαφορετικά το υπουργείο Ανάπτυξης θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα. «Η μείωση των τιμών του πετρελαίου πρέπει να περάσει στον καταναλωτή. Υπάρχει ήδη μια μείωση περίπου 5% στη βενζίνη, 7% στο diesel και 10% στο πετρέλαιο θέρμανσης. Δεν είναι η μείωση που βλέπουμε στις διεθνείς αγορές. Θέλει κάποιες μέρες για να περάσει αυτή η μείωση και στους Έλληνες καταναλωτές. Θα περάσει γιατί αν δεν περάσει θα βάλουμε αυστηρά πρόστιμα», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
 

Πηγή: skai.gr