Γενναία οικονομική βοήθεια από ΕΕ

Την άμεση αποδέσμευση 200 εκατομμυρίων ευρώ, με δυνατότητα να δοθούν επιπλέον 400 εκ. ευρώ έως τον Οκτώβριο από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, ανακοίνωσε η αρμόδια Επίτροπος Ντανούτα Χούμπνερ, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό.

Επιπλέον, με παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, επετεύχθη η καταβολή απευθείας κονδυλίων από το Γ' και Δ' ΚΠΣ μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών.

Σαράντα εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη κατατεθεί στο ταμείο αρωγής για τους πυροπαθείς, δήλωσε ο πρόεδρός του Πέτρος Μολυβιάτης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ.

Από την πλευρά του ο κ. Σουφλιάς είπε ότι υπέγραψε την απόφαση για την οριοθέτηση των περιοχών που επλήγησαν, ώστε να προχωρήσει η εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων.

Η Ιταλία στηρίζει την πρόταση της Ελλάδας για δημιουργία ευρωπαϊκής δύναμης πολιτικής προστασίας δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών Μάσιμο Ντ' Αλεμα μετά τη συνάντησή του με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Την ίδια ώρα, η συνολική αμερικανική βοήθεια στην Ελλάδα για τις πυρκαγιές ανέρχεται σε 1,3 εκατομμύρια δολάρια αναφέρει ανακοίνωση της η αμερικανικής πρεσβεία στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της τηλεφωνικής γραμμής 1555 Βασίλης Δρόσος από το Σάββατο θα καταβάλλεται το επίδομα των 5 χιλιάδων ευρώ στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις.
Πηγή: skai.gr