Έρχονται κι άλλες παροχές: Tα επόμενα βήματα για μείωση φόρων, ΕΝΦΙΑ, έκτακτη εισφορά (vid)

Βασικές παραμέτρους, όσον αφορά τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  για την οικονομία, αναμένεται να αποσαφηνίσει αύριο 13-09, το μεσημέρι, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ενδεικτικό του παραπάνω αποτελεί το γεγονός πως αναμένονται διευκρινίσεις για την εισφορά αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, γνωρίζουμε ότι θα παραμείνει «παγωμένη» για την επόμενη χρονιά με αυτό όμως να μόνο τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και να παραμένει ασαφές το τι θα ισχύσει για συνταξιούχους και υπαλλήλους του Δημοσίου.

Αυτό που αναμένεται είναι να γίνει γνωστό αφενός το πότε θα «παγώσει» και για αυτούς και αφετέρου πότε θα καταργηθεί πλήρως, δεδομένου ότι αποτελούσε ένα έκτακτο μέτρο με ορίζοντα τετραετίας.

Όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές, πέραν από την μείωση που έγινε για αυτή την χρονιά, αναμένουμε κι άλλη, 5 μονάδων το 2023,
Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ως δεδομένο πως σαφής εικόνα θα υπάρξει με την κατάθεση του ετήσιου προϋπολογισμού.

Την ίδια ώρα, ζήτημα αποτελεί και ο ΕΝΦΙΑ, για τον οποίο ο πρωθυπουργός ναι μεν δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες περιοχές, θεωρείται δε πως «φωτογραφίζει» τη Μύκονο αλλά και άλλες τουριστικές περιοχές όπου η αξία των ακινήτων έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα ενώ ο φόρος που πληρώνεται είναι χαμηλός.

Περαιτέρω αναμένεται η ενσωμάτωση του συμπληρωματικού φόρου στον κύριο, η αλλαγή των αντικειμενικών.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται και η μείωση του φόρου σε επιχειρήσεις στο 20% το 2023.

Ταυτόχρονα, περιμένουμε αλλαγές και στην φορολοταρία.

Μέχρι σήμερα 1.000 τυχεροί κέρδιζαν 1.000 ευρώ και αναμένεται η πριμοδότηση λαχνών για ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα και πολύτεκνων αλλά και η κλιμάκωση βραβείων έως 50.000 €

Τα Χριστούγεννα μάλιστα οι τυχεροί της φορολοταρίας θα κερδίζουν 100.000 €.

Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ως δεδομένο πως σαφής εικόνα θα υπάρξει με την κατάθεση του ετήσιου προϋπολογισμού.

Πηγή: skai.gr