Επιμένει στις διεθνείς συγκυρίες

Στη διεθνή συγκυρία απέδωσε για ακόμη μία φορά τις ανατιμήσεις, ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, απαντώντας στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.

Παράλληλα, ο κ. Φώλιας χαρακτήρισε τις συγκρίσεις τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη επιλεκτικές, που στερούνται επιστημονικού τρόπου.

Όπως υποστήριξε, η χώρα μας βρίσκεται στην 9η θέση στον πίνακα αξιολόγησης της ακρίβειας μεταξύ των χωρών μελών, δηλαδή στο μέσο της κατάταξης, στις τιμές πώλησης πετρελαιοειδών, και στη δεύτερη, μετά τη Βουλγαρία, φθηνότερη χώρα στην τιμή χρέωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.

src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φοβάται να τα βάλει με τα συμφέροντα και κάλεσε το υπουργείο να σπάσει τα κόκαλα των μεσαζόντων, να βάλει πλαφόν στα δίδακτρα των φροντιστηρίων και διατίμηση στα βασικά καταναλωτικά είδη.

Ο κ. Φώλιας ανταπάντησε ότι τα κόμματα θα πρέπει να αποφασίζουν αν θα αποτελέσουν μέρος της λύσης ή του προβλήματος, ενώ ταυτόχρονα απέδωσε μεγάλο μέρος της ευθύνης στις στρεβλώσεις στην αγορά, που όπως είπε, έχουν βαθιές ρίζες.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες του υπουργείου, επανέλαβε τα 7 πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε την Τετάρτη, το νέο Αγορανομικό Κώδικα που ψηφίσθηκε από τη Βουλή και την εντατικοποίηση των ελέγχων.
Πηγή: skai.gr