Επιδότηση μέρους εργοδοτικών εισφορών: Παράθυρο επέκτασης και τον Αύγουστο

Ένα επιπλέον κίνητρο για την διατήρηση ή ακόμη και την αύξηση των θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, θεσπίζει η κυβέρνηση μέσω της επιδότησης μέρος του χρόνου κατά τον οποίο δεν εργάζονται οι εργαζόμενοι αλλά και σημαντικού μέρους των εργοδοτικών εισφορών.

Ειδικότερα, με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, το Δημόσιο θα καλύπτει το 60% των εργοδοτικών εισφορών που αντιστοιχούν στο τμήμα του απολεσθέντος μισθού των εργαζομένων που εντάσσονται στο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας. Έως τώρα το πρόγραμμα Συν-Εργασία προβλέπει ότι το δημόσιο θα καλύπτει το 60% του μισθού που χάνει ο εργαζόμενος, αλλά ο εργοδότης θα πρέπει να καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές για το σύνολο των ονομαστικών αποδοχών του.

Η επιδότηση των εισφορών θα ισχύει από 15 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου, ωστόσο ο πρωθυπουργός άφησε την Τετάρτη «παράθυρο» επέκτασης της επιδότησης και για τον μήνα Αύγουστο. Όπως είπε, «είμαστε διατεθειμένοι να το επεκτείνουμε και για το μήνα Αύγουστο, αλλά αυτό θα μας το υποδείξει τελικά η ίδια η αντίδραση της αγοράς».

Πηγή: skai.gr