Επίδομα 534 ευρώ -Ελεύθεροι επαγγελματίες: Νέα αίτηση στην πλατφόρμα ΑΑΔΕ mybusinesssupport

Νέα αίτηση θα κληθούν να κάνουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ mybusinesssupport περίπου 200.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι έχουν ατομικές επιχειρήσεις για να πάρουν το επίδομα 534 ευρώ για τον Μάιο.

Με νέα αίτηση θα πάρουν το επίδομα 534 ευρώ ορισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι έχουν ατομικές επιχειρήσεις.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η ΚΥΑ δεν έχει πάρει ΦΕΚ, ωστόσο ορισμένα ζητήματα είναι ξεκάθαρα.

Ειδικότερα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που παρέμειναν κλειστοί τον μήνα Μάιο θα είναι αυτοί που δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ, σύμφωνα με σχετική ΚΥΑ που υπεγράφη χθες.

Πρόκειται για 200.000 περίπου επαγγελματίες που είχαν λάβει και την αποζημίωση των 800 ευρώ για το διάστημα Μαρτίου- Απριλίου, καθώς παρέμειναν κλειστοί με εντολή δημόσιας αρχής.

Παρότι μέχρι σήμερα δικαιούχοι του επιδόματος των 534 ευρώ ήταν μόνο εργαζόμενοι σε καθεστώς αναστολής σύμβασης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθάρισε χθες το τοπίο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, επεσήμανε πως «ανοίγει αυτές τις ημέρες η πλατφόρμα. Υπογράψαμε την ΚΥΑ μέσα στο Σαββατοκύριακο, για το αντίστοιχο χρηματικό ποσό για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ήταν κλειστοί τον μήνα Μάιο».

Βέβαια εκτός μένουν εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες που είχαν στηριχθεί με 800 ή 600 ευρώ για τις 45 μέρες Μαρτίου και Απριλίου.

Πηγή: skai.gr