Κλείσιμο

Ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να παράσχει στην Ελλάδα κάθε δυνατή βοήθεια για την αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η επίτροπος αρμόδια για την περιφερειακή πολιτική ευρωπαία επίτροπο Ντανούτα Χούμπνερ.

Η ευρωπαία επίτροπος φτάνει την Παρασκευή στη χώρα μας προκειμένου να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συζητηθούν οι πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου θα παρουσιάσει στους ομολόγους της αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ελληνική πρόταση για κοινή ευρωπαϊκή δράση στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, καθώς και για αρωγή των πολιτών.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόσο που φτάνει την Παρασκευή στη χώρα μας, απέστειλε μήνυμα συμπαράστασης προς την Ελλάδα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν πρόκειται να σταματήσει μόλις σβήσουν οι φωτιές, αλλά η Κομισιόν θα εξετάσει όλα τα δυνατά μέτρα ενίσχυσης, όταν αποτιμηθούν οι απώλειες και υποβληθούν τα σχετικά αιτήματα.
Πηγή: skai.gr