Μητρώο για την προσέκλυση ταλέντων από το εξωτερικό - Τα φορολογικά κίνητρα

Η Endeavor Greece ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας πρωτοβουλίας που απευθύνεται σε Έλληνες και μη, του εξωτερικού, που ενδιαφέρονται να συμβάλλουν με την εμπειρία τους στο μετασχηματισμό της ελληνικής αγοράς. Στο WorkInTech.gr μπορεί κανείς να εκδηλώσει ενδιαφέρον για να εργαστεί σε ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας. Συμπληρώνοντας μια σύντομη φόρμα, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προσθέσει το προφίλ του σε ένα μητρώο διεθνών ταλέντων και αυτό θα προωθηθεί σε υπεύθυνους προσλήψεων σε όλη τη χώρα.

Το WorkInTech, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έρχεται να προστεθεί σε μία συνολική στρατηγική της χώρας που επιδιώκει να προσελκύσει ικανά, εξειδικευμένα στελέχη και να καταπολεμήσει το φαινόμενο του brain drain. Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Νοέμβριο, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη μείωση φορολογίας εισοδήματος κατά 50% για τους "ψηφιακούς μετανάστες" για τα πρώτα επτά χρόνια, εφόσον επιλέξουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα το 2021. Αντίστοιχα κίνητρα φορολογικών εκπτώσεων ανακοίνωσαν και για επενδυτές που αποφασίζουν να μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα αύξησης των φορο-εκπτώσεων στις δαπάνες έρευνας. Συνεπώς, η ίδρυση αυτού του μητρώου, που θα συγκεντρώνει στελέχη από όλο τον κόσμο που επιθυμούν να έρθουν στην Ελλάδα, έρχεται την κατάλληλη στιγμή για τις ταχέως αναπτυσσόμενες startups της χώρας.

«Η Endeavor Greece αναλαμβάνει να κινητοποιήσει όλους τους βασικούς παίκτες που θα συμμετάσχουν στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος τεχνολογίας και καινοτομίας της χώρας, αλλάζοντας το αφήγημα της επιχειρηματικότητας», αναφέρει ο Παναγιώτης Καραμπίνης, Γενικός Διευθυντής της Endeavor Greece και συνεχίζει: «Μόνο το 2020, περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι επισκέφτηκαν τις πλατφόρμες μας, προκειμένου να ακούσουν τις ιστορίες των επιχειρηματιών μας και να εμπνευστούν από την εντυπωσιακή πορεία και επιτυχία τους. Πάνω από τους μισούς πρόκειται για στελέχη του εξωτερικού, οι οποίοι μέσω των ενεργειών της Endeavor διατηρούν επαφή με το ελληνικό δίκτυο και τα νέα του».

Στόχος του WorkinTech είναι να δώσει την ευκαιρία σε οποιονδήποτε το επιθυμεί, να εργαστεί σε μία από τις πιο καινοτόμες τεχνολογικές εταιρείες στην Ελλάδα και να πάρει έτσι, μέρος στον μετασχηματισμό του ελληνικού οικοσυστήματος. Συμπληρώνοντας μία απλή φόρμα, κάθε ταλαντούχος, Έλληνας και μη, κάτοικος της Ελλάδας ή του εξωτερικού, μπορεί πλέον να κάνει το επόμενο βήμα για την καριέρα του στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ