Εμμένουν στον εκβιασμό οι εκπρόσωποι της ΜΕΒΓΑΛ

Νέα στοιχεία για το ρόλο του γενικού διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Παναγιώτη Αδαμόπουλου, περιέχονται στις καταθέσεις που έδωσαν ενώπιον του ανακριτή ο πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ, Πέτρος Παπαδάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Συμεωνίδης.
Και οι δύο επιμένουν ότι πρόκειται για υπόθεση εκβιασμού και διαψεύδουν τον ισχυρισμό του εμπόρου σιτηρών, Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, ότι πρότειναν ως αντάλλαγμα χρηματικό ποσό. Ακόμα,
τονίζουν ότι μετά τη συνάντηση στο ξενοδοχείο «Κίνγκ Τζόρτζ» συνειδητοποίησαν ότι εκβιάζονταν από κακοποιά στοιχεία.
Παράλληλα, στη δικογραφία περιέχεται συμπληρωματική επιστολή που απέστειλε στον ανακριτή ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ Κρίτων Μεταξόπουλος, στην οποία κάνει κάποιες διορθώσεις ως προς τις ημερομηνίες των περιστατικών. Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι σημείο διαφωνίας του με τη ΜΕΒΓΑΛ υπήρξε η βούληση της εταιρείας να δημοσιοποιήσει ότι κινεί τις διαδικασίες για να μπει στο πρόγραμμα επιείκειας. Επίσης ότι από 8 έως 10 /9 2006 ο πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ του ανέφερε ότι ο Αδαμόπουλος ήταν κατά τα λεγόμενα του Κωνσταντινίδη ο άνθρωπος - κλειδί, για την επιτυχή επίτευξη της ΜΕΒΓΑΛ στο πρόγραμμα επιείκειας.
Πηγή: skai.gr