Ελληνικό: Πράσινο φως στην επένδυση τις επόμενες τρεις εβδομάδες

Το πράσινο φως αναμένεται να λάβει τις επόμενες τρεις εβδομάδες η επένδυση του Ελληνικού από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ η μεταβίβαση των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ανέφερε σε συζήτηση που πραγματοποίησε με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Παύλο Τσίμα, ότι μέσα στο φθινόπωρο θα αδειοδοτηθούν τα δυο πρώτα έργα, ενώ μέσα στον Ιούλιο η Lamda θα προχωρήσει σε υπογραφές έως και 500 έργων. Η εταιρεία έχει προγραμματίσει την ολοκλήρωση της παραλιακής ζώνης το 2025.

Το «εμβληματικό» έργο του Ελληνικού πέρα από την δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, αναμένεται να προσελκύσει 1-1,5 εκατ. τουρίστες.

Ο κ. Αθανασίου μίλησε για την οικονομική αυτάρκεια της εταιρείας για την ανάπτυξη των υποδομών στο χώρο του Ελληνικού τουλάχιστον για τα προβλεπόμενα έργα της πρώτης πενταετίας αν και θεωρεί τις συνεργασίες σημαντικές κυρίως για λόγους εξειδίκευσης. 

Το Ελληνικό εκτός όλων των άλλων, φιλοδοξεί να είναι ο πρεσβευτής της χώρας στην κλιματική αλλαγή, λειτουργώντας μέσα στο περιβαλλοντολογικό πλαίσιο που ευθυγραμμίζεται πλήρως με την πράσινη ανάπτυξη, τόνισε ο κ. Αθανασίου.

Πηγή: skai.gr