Έκτακτο πλαφόν στα καύσιμα ζητά το ΠΑΣΟΚ

Έκτακτο πλαφόν στα καύσιμα ζητά το ΠΑΣΟΚ
Στην επιβολή έκτακτου πλαφόν στα καύσιμα κίνησης, για να μειωθούν οι τιμές αμόλυβδης και ντίζελ σε όλη την Ελλάδα κατά 11 λεπτά/λίτρο κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοϊδης, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης στην συνέντευξη Τύπου ανέφερε μεταξύ άλλων: Η τιμή της βενζίνης, με τη διεθνή τιμή του πετρελαίου στα ίδια ακριβώς επίπεδα με σήμερα, το Φλεβάρη ήταν 1,089 και τώρα είναι 1,193, δηλαδή 10,5 λεπτά παραπάνω. Τι μεσολάβησε, λοιπόν, εδώ και 7 μήνες και πωλείται η βενζίνη 11 λεπτά παραπάνω; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα. Δεν πρέπει να προστατεύσει τους καταναλωτές η κυβέρνηση; Γιατί, λοιπόν, , ανεξάρτητους μελετητές και αναλυτές και δεν προβαίνει άμεσα, τώρα στην επιβολή πλαφόν στις τιμές της βενζίνης οι οποίες θα είναι 11 λεπτά κατώτερες της τιμής που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης πριν από λίγες μέρες; Αυτό είναι το αίτημά μας και νομίζω, ότι αυτό ανταποκρίνεται στην κοινή λογική.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης έκανε επίσης αναφορά στις τιμές του φυσικού αερίου, επισημαίνοντας ότι μεταξύ Ιουλίου 2007 και Ιουλίου 2008 στο βιομηχανικό τομέα έχουμε αύξηση 41%, στη θέρμανση όσοι πολίτες χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο για θέρμανση έχουν αύξηση 37,7% , στον εμπορικό τομέα στους μικρούς καταναλωτές 51%.

Στην συνέντευξη Τύπου ο Απόστολος Κατσιφάρας, εισηγητής ΚΤΕ Ανάπτυξης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ΔΕΗ, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας, μέσα σε 22 μήνες, αυξήθηκαν τα οικιακά τιμολόγια κατά 23,4%.

Αναλυτικά οι αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια, όπως ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας, έχουν 4,8 τον Αύγουστο του 2006, 3,6 τον Απρίλιο και Αύγουστο του 2007, 8% τον Δεκέμβρη του 2007, 7% τον Ιούλιο του 2008, ενώ αντίστοιχες αυξήσεις έχουν γίνει και στα τιμολόγια που πηγαίνουν στην παραγωγή, στις επιχειρήσεις, στην επιχειρηματικότητα, ανάφερε ο κ. Κατσιφάρας.
Πηγή: skai.gr