Εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας δείχνει η Visa, στοχεύοντας στην περαιτέρω αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών στην Ελλάδα, καθώς και στην ενίσχυση της συνεργασίας με καινοτόμες επιχειρήσεις από το χώρο του fintech.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε σήμερα σε συνάντηση με δημοσιογράφους η Σεβνταλίνα Βασίλεβα, γενική διευθύντρια της Visa για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία, οι ψηφιακές πληρωμές οδηγούν την οικονομία και στην Ελλάδα, με τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης να είναι μεγάλα. Όπως επισήμανε η Ανδριάνα Παππά, γενική διευθύντρια της Visa για την Ελλάδα, το 2019 συνεχίσθηκε η αύξηση της χρήσης των ψηφιακών πληρωμών, με τον ρυθμό ανάπτυξης να παραμένει διψήφιος.

Η κα Βασίλεβα, έδωσε έμφαση σε ορισμένες από τις νέες υπηρεσίες που προωθεί η Visa, όπως είναι το Β2Β Connect για την πραγματοποίηση συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain, αλλά και το Visa Direct για άμεσες πληρωμές και μεταφορές ποσών μεταξύ καταναλωτών, οι οποίες πρόκειται να προωθηθούν και στην ελληνική αγορά.

Η Visa λειτουργεί ήδη το μεγαλύτερο δίκτυο πληρωμών παγκοσμίως, με την πλατφόρμα της να είναι πλέον πιο ανοικτή και να δίνει δυνατότητες για παροχή νέων υπηρεσιών. Έμφαση δόθηκε μεταξύ άλλων, σε λύσεις πληρωμών για συγκεκριμένες αγορές, όπως είναι, η χρήση καρτών και ψηφιακών μεθόδων πληρωμής, αντί εισιτηρίων για στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Παππά είπε ότι υπάρχουν ήδη οι σχετικές συζητήσεις με τον ΟΑΣΑ, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει και σε δοκιμές. Στόχος της Visa για την Ελλάδα είναι η προώθηση των ψηφιακών πληρωμών, και στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζεται να προωθήσει πρόγραμμα δράσεων που θα απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανικής, προκειμένου να μάθουν τα οφέλη που υπάρχουν από την ενίσχυση της χρήσης των ψηφιακών μεθόδων πληρωμής. Αναφορά έγινε και στο θέμα της ενίσχυσης των σχέσεων της Visa με το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Η Visa υλοποίησε πέρσι το Visa Innovation Program στην Ελλάδα, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του οποίου είναι ικανοποιητικά, ενώ όπως ανακοινώθηκε, υπάρχει προετοιμασία για τον δεύτερο κύκλο. Σύμφωνα με τα στελέχη της Visa, το πλάνο είναι η επέκταση του προγράμματος, προκειμένου να υπάρξει συμμετοχή και άλλων φορέων και οργανισμών από το χρηματοπιστωτικό σύστημα και το άνοιγμα του προγράμματος σε όλο το οικοσύστημα, τόσο των fintech εταιριών, όσο και των καινοτόμων επιχειρήσεων της Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις