Εξελίξεις στην ιεραρχία της Siemens

Το "αφεντικό" του γερμανικού ομίλου τηλεπικοινωνιών Siemens Κλάους Κλάινφελντ, δε θα παραμείνει στη θέση του μετά τη λήξη της παρούσας θητείας του, στις 30 Σεπτεμβρίου -παρά τα καλά επιχειρηματικά αποτελέσματα στο τέλος του πρώτου τριμήνου- έγινε γνωστό την Τετάρτη στη Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο 49χρονος Κλάους Κλάινφελντ κοινοποίησε την πρόθεσή του απευθυνόμενος στους "τομεάρχες" του γερμανικού ομίλου.

Ας σημειωθεί ότι σε βάρος του, εκκρεμούν κατηγορίες για δωροδοκίες -ύψους περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ- με στόχο να προτιμηθεί σε πολλές περιπτώσεις η προσφορά της Siemens σε "τρίτες" χώρες.

Στην ανακοίνωση του ομίλου αναφέρεται ότι ο κ. Κλάινφελντ ανέπτυξε μία "αποτελεσματική στρατηγική", ενώ σημειώνεται πως "ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες στις ΗΠΑ, δεν εντόπισαν ίχνος διεφθαρμένης διοίκησης από τον Κλάινφελντ".

Ο Κλάινφελντ δεν είναι, έως σήμερα στη Γερμανία, "αντιμέτωπος" με δικαστική δίωξη.

Ωστόσο, ο Κλάινφελντ έχει κατηγορηθεί από πολλούς για δωροδοκίες, προκειμένου να αποσπαστούν συμβόλαια στην αλλοδαπή και για απόπειρα δωροδοκίας Γερμανών συνδικαλιστών.

Εν τω μεταξύ, ο Χάινριχ φον Πίερερ αντικαταστάθηκε την Τετάρτη, από τον κ. Γκέρχαρντ Κρομ στο "Εποπτικό Συμβούλιο" του ομίλου.
Πηγή: skai.gr