Εξάλειψη εισοδηματικών κριτηρίων στις 120 δόσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση

Εξάλειψη εισοδηματικών κριτηρίων στις 120 δόσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση
Εξάλειψη των εισοδηματικών κριτηρίων που επηρεάζουν την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως 120 δόσεις σχεδιάζει να νομοθετήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Με τους υφιστάμενους κανόνες το πλήθος των δόσεων καθορίζεται σε συνάρτηση με το εισόδημα του οφειλέτη και μία σειρά άλλων συντελεστών.

Παραδείγματος χάρη
, φορολογούμενος με εισόδημα 20.000 ευρώ και χρέος 10.000 ευρώ καλείται σήμερα να εξοφλήσει την οφειλή σε 20 δόσεις των 500 ευρώ.

Με τις προωθούμενες αλλαγές θα μπορεί να εξοφλήσει σε 120 δόσεις των 83 ευρώ, επιμηκύνοντας δραστικά το διάστημα αποπληρωμής και μειώνοντας το βάρος που επωμίζονται οι φορολογούμενοι ανά καταβολή.

Κατά τις επαφές που είχαν με την κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα εκπρόσωποι των θεσμών διαμήνυσαν πως είναι διατεθειμένοι να δώσουν ελευθερία κινήσεων όσον αφορά την φορολογική πολιτική, εφόσον επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πως οι αλλαγές στην ρύθμιση, συν η πιστή εφαρμογή των προϋπολογισμών των υπουργείων, θα καλύψουν το κενό 300 εκατομμυρίων ευρώ στα έσοδα που θα προκαλέσει η μείωση του ΕΝΦΙΑ φέτος.
Πηγή: skai.gr