Κλείσιμο

Εγκαινιάζεται η πτήση Πεκίνου-Αθήνας

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007 εγκαινιάζεται η πτήση Πεκίνου-Αθήνας, μέσω Ντουμπάι. Αυτό ανακοίνωσε η κινεζική κρατική αεροπορική εταιρεία Air China, που είναι μέλος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, επίσημα στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Κ. Γιαννίδη.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφος τύπου Boeing 767, δύο φορές την εβδομάδα από Πεκίνο για Αθήνα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και από Αθήνα για Πεκίνο κάθε Τετάρτη και Κυριακή.

Ο πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης, με επιστολή του προς την Air China, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση και ανταπόκριση αυτού του πάγιου αιτήματος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου με στόχο τη διεύρυνση της ελληνοκινεζικής επιχειρηματικής συνεργασίας. Παράλληλα, στην επιστολή του αναφέρει ότι η νέα αεροπορική σύνδεση θα βοηθήσει ενεργά και ουσιαστικά τη συνεργασία Ελλάδας- Κίνας σε επιχειρηματικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Από την πλευρά της, η κ. Zhang Lan, αντιπρόεδρος της Air China, στην επιστολή της προς το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η νέα αεροπορική σύνδεση θα διευκολύνει την πρόσβαση στους τουρίστες από και προς την Ελλάδα και από τη νότια Ευρώπη για το Πεκίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

Η Air China είναι η αεροπορική εταιρεία με τα συχνότερα δρομολόγια μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης. Προς το παρόν, παρέχει 130 πτήσεις κάθε εβδομάδα, από το Πεκίνο ή τη Σαγκάη προς Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ρώμη, Μιλάνο, Στοκχόλμη, Μόσχα, Μαδρίτη κ. ά. Μέσω του συστήματος διασύνδεσης με 20 διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, η Air China επεκτείνει τις γραμμές πτήσης της στην Ευρώπη, συμπεριλαμβάνοντας την Κοπεγχάγη, το Ελσίνκι, τη Βιέννη και αρκετές γερμανικές πόλεις.
Πηγή: skai.gr