Εγκαίνια του Ουκρανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού και Πολιτιστικού Κέντρου

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη (9/3) τα εγκαίνια του πρώτου Ουκρανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού και Πολιτιστικού Κέντρου «Δημαρχία» στο Ελληνικό, παρουσία του Δημάρχου του Ελληνικού Σεραφείμ Ευφραιμίδη, εκπροσώπων της ουκρανικής πρεσβείας στην Αθήνα και αντιπροσωπείας του ουκρανικού κράτους. Το Κέντρο ιδρύθηκε από τον Ουκρανικό Σύλλογο της Ελλάδας με την υποστήριξη της Ναυτιλιακής Εταιρίας Priamos Maritime SA και του Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητηρίου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε επίσημη τελετή αποδόσεως στον Ουκρανικό Σύλλογο της Ελλάδας του μνημείου μιας σημαντικής προσωπικότητας της Ουκρανίας, του ποιητή Κομπζάρ Ταράς Σεβτσένκο (1814-1861). Είναι το πρώτο μνημείο του Ταράς Σεβτσένκο στην Ελλάδα και το 45ο στον κόσμο. Σε 44 πόλεις του κόσμου, όπου διαμένει η ουκρανική κοινότητα, υπάρχουν μνημεία του Ουκρανού ποιητή, ο οποίος είναι σύμβολο της ελευθερίας και του αγώνα για την ανεξαρτησία του ουκρανικού λαού.
Το μνημείο δημιουργήθηκε από τον Ουκρανό γλύπτη Βελεντίν Ζνομπά, ο οποίος είναι δημιουργός και του μνημείου «Φιλική Εταιρία» που είναι αφιερωμένο στους ήρωες του ελληνικού εθνικού απελευθερωτικού αγώνα του 19ου αιώνα και εγκαταστάθηκε το 2004 στην ουκρανική πόλη Οδησσό.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr