Κλείσιμο

Εγκαίνια 3ης ελληνικής εβδομάδας μόδας

Οι ελληνικές εξαγωγές ειδών μόδας ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ ετησίως και γι` αυτό οι ελληνικοί κλάδοι μόδας μπορούν και πρέπει να διεθνοποιήσουν και να διευρύνουν τις δραστηριότητες τους, βασιζόμενοι όχι μόνο στην τιμή τους, αλλά κυρίως στην ποιότητα, την καινοτομία και τη δημιουργία που ενσωματώνουν. Αυτά τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου στα εγκαίνια της 3ης Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας στο Ζάππειο Μέγαρο που θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαρτίου.
Ο υφυπουργός ανέφερε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης στηρίζει την «Ελληνική Εβδομάδα Μόδας», γιατί με τον τρόπο αυτό τη βοηθάμε να οδηγήσει σε μια συνολικότερη και πιο οργανωμένη παρουσία της ελληνικής παραγωγής στο εσωτερικό και το εξωτερικό, να ενισχύσει και να αναδείξει την εγχώρια παραγωγή στην ελληνική αγορά, καθώς επίσης να συμβάλει στην προώθηση και διείσδυσή της στην παγκόσμια βιομηχανία μόδας.
"Η στόχευση αυτή υπηρετεί άμεσα τη φιλοσοφία και τη στρατηγική μας για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας», επεσήμανε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι «η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας μπορεί να καθιερωθεί ως θεσμός που προωθεί την ανταγωνιστικότητα και μπορεί να συμβάλει, ώστε η ελληνική μόδα να μπει δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη μόδας. Κάτι τέτοιο θα σημάνει τεράστια οφέλη για την ελληνική δημιουργία, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και παραγωγής, αλλά και οφέλη για την ελληνική οικονομία γενικότερα».
Για να βοηθήσει στην προσπάθεια της διεθνούς αναγνώρισης της ελληνικής βιομηχανίας μόδας, η πολιτική του υπουργείου Ανάπτυξης προσανατολίζεται σταθερά στην προβολή του ελληνικού design και στην ανάδειξη των ελλήνων σχεδιαστών - δημιουργών, καθώς και στη σύνδεση με την ελληνική παραγωγή ενδύματος, υποδήματος και δερματίνων ειδών.
Στις δραστηριότητες της «Εβδομάδας» συμμετέχει και η θυγατρική του ΕΟΜΜΕΧ, το ΕΛΚΕΔΕ. Στο περίπτερό του, όπως είπε ο υφυπουργός, συνδυάζεται η προβολή των υπηρεσιών που παρέχει, με την προώθηση επώνυμων επιχειρήσεων και προϊόντων μόδας, σε μια προσπάθεια να συνδεθεί περισσότερο ο ελληνικός σχεδιασμός με την ελληνική παραγωγή.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr