Δυσμενείς εκτιμήσεις Προβόπουλου για ανεργία

Αύξηση της ανεργίας κατά 0,5% το 2009 και μείωση του αριθμού των απασχολούμενων μισθωτών κατά 1% θα προβλέπει στην έκθεσή του που θα δημοσιοποιηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Ο κ. Προβόπουλος προτείνει τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα, καθώς και μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

src=https://www.skai.gr/upload_files/Image/Grafika%20telika/BIGdiavasteakomamikrofinal.png
• • src=https://www.skai.gr/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGakousteolo.png
• • Οι προτάσεις της έκθεσης Προβόπουλου ετοιμάζουν το έδαφος για νέα θυελλώδη μέτρα κοινωνικής λεηλασίας, δήλωσε ο υπευθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε ότι οι ακραίες αντεργατικές επιλογές θα προσδώσουν εφιαλτικές διαστάσεις στην κρίση της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, η ανεργία στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2009 αυξήθηκε στο 9,4% έναντι 8% τον αντίστοιχο μήνα του 2008.

Παράλληλα, την Τρίτη η Διυπουργική Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε Σχέδιο δράσης ύψους 2,5 δισ. ευρώ για το 2009, που αφορά στη στήριξη της Απασχόλησης.

Όπως είπε η κ. Πετραλιά θα ωφεληθούν 500.000 πολίτες και στόχος είναι η στήριξη των νέων, των πιο ευπαθών ομάδων και των κλάδων που πλήττονται ιδιαίτερα, όπως ο τουρισμός.
Πηγή: skai.gr