Δύσκολη αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ δύσκολη, τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, αλλά επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης \"να χαλιναγωγήσει το δημόσιο έλλειμμα και χρέος\".

Ο κ. Παπαθανασίου μιλώντας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος τόνισε ότι το κλίμα καταστροφολογίας κάνει μεγαλύτερη ζημιά από την κρίση.

Παράλληλα, σημείωσε ότι τον Ιούνιο θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ληφθεί και \"εάν χρειασθεί θα γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις\".

Ο κ. Παπαθανασίου επέμεινε στην επιλογή για μη αύξηση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων, επισημαίνοντας ότι κάθε αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης στις επιχειρήσεις αυτή την περίοδο, σημαίνει, μεταξύ άλλων, πτωχεύσεις και ανεργία. Επίσης, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση βάζει πρωτίστως βαθιά το μαχαίρι στις κρατικές δαπάνες.

Για καιροσκόπους, που \"έχουν επιδοθεί σε πογκρόμ εναντίον της βιομηχανίας, προκειμένου να αλιεύσουν πολιτική πελατεία\'\' έκανε λόγο ο απερχόμενος πρόεδρος του Συνδεσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος Γιώργος Μυλωνάς.

Επίσης είπε ότι \"η ελληνική βιομηχανία είναι αυτή που στη στρεβλή ελληνική αγορά παίζει το ρόλο τραπεζίτη, χρηματοδοτώντας με μεγάλες πιστώσεις το εμπόριο\".

Η ελληνική βιομηχανία έχει ευθύνη απέναντι στην ελληνική κοινωνία για παραγωγικές επενδύσεις και στήριξη της εργασίας επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
Πηγή: skai.gr