Δηλώσεις στήριξης στην ελληνική οικονομία

"Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης, είμαι πεπεισμένος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει τα απαραίτητα και γενναία μέτρα στο άμεσo μέλλον," τόνισε, σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος του ΕΚΤ σε συνεντεύξεις του στις εφημερίδες De Tijd και L΄Echo.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιούνκερ απέκλεισε κατηγορηματικά την Πέμπτη το ενδεχόμενο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα λόγω του τεράστιου δημοσιονομικού ελλείμματος που αντιμετωπίζει.

"Αποκλείω κατηγορηματικά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ κατά την άφιξή του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στη Βόννη.

"Ωστόσο η κατάσταση όσον αφορά τον προϋπολογισμό (της Ελλάδας) είναι πολύ τεταμένη. Αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Εurogroup, ο οποίος εκτός από πρωθυπουργός είναι και υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου.

Για "σοβαρό κίνδυνο" να μην γίνονται δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σ' ένα χρόνο έκανε λόγο ο πρόεδρος της Γερμανικής Bundesbank και μέλος του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Άξελ Βέμπερ.

"Φάρσα αντί για τραγωδία" χαρακτηρίζουν οι Financial Times το υπέρογκο χρέος της Ελλάδας.

"Να αφυπνιστεί η κοινωνία με αφορμή τα όσα συμβαίνουν" δήλωσε από το ραδιοφωνικό βήμα του ΣΚΑΪ ο Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά & Οικονομικός Σύμβουλος του ομίλου Eurobank αναφερόμενος στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και το μπαράζ των δημοσιευμάτων των διεθνών ΜΜΕ γι' αυτήν.

Με μελανά χρώματα παρουσίασε την κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος στο ΣΚΑΪ ο Σάββας Ρομπόλης, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επιστημονικός διευθυντής της ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

"Η Ελλάδα αξίζει να είναι στην Ευρωζώνη"

Τη διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι χρειάζεται με συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων, ώστε να αντιμετωπιστεί η δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση, έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στον ανταποκριτή της τηλεόρασης του BBC στην Αθήνα.

Πηγή: skai.gr