Διεθνής οίκος για κερδοσκοπία

Σε διεθνή οίκο θα αναθέσει σύντομα η κυβέρνηση την καταγραφή της πορείας διαμόρφωσης των τιμών των καυσίμων στην ελληνική αγορά, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας, μετά τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό.

Τα πυροσβεστικά μέτρα δεν είναι ό,τι καλύτερο για τη μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του θέματος, είπε ο κ. Φώλιας, ενώ σε ερώτηση γιατί ενώ πέφτει η τιμή του πετρελαίου διεθνώς στην Ελλάδα, οι καταναλωτές πληρώνουν σε υψηλές τιμές τη βενζίνη, απάντησε: Αυτό που πιστεύει όλος ο λαός, το πιστεύω και εγώ.

Αυτό που θέλουμε, είναι να εντοπίσουμε και να τιμωρήσουμε την κερδοσκοπία, σημείωσε ο υπουργός και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σύντομα θα έχουμε αποκλιμάκωση των τιμών.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα καταθέσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού τα πορίσματα που θα προκύψουν από τον ευρύτατο διάλογο που έχει ανοίξει και ολοκληρώνεται, και οι προτάσεις θα εξεταστούν και στη συνέχεια θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

Την επιβολή πλαφόν, 10 έως 11 λεπτά φθηνότερα από την τρέχουσα τιμή της βενζίνης , ζήτησε ο πολιτικός υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ, . Όπως είπε, μέσα σε τέσσερις μόνο εβδομάδες χάθηκαν από το λαϊκό εισόδημα 112 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που φθάνει το 1 δισ. ευρώ το χρόνο.
Πηγή: skai.gr