Κλείσιμο

Δεν είμαστε πλασιέ ομολόγων

"Η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα". Αυτό δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, σχολιάζοντας την πρόταση του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών της Διαφάνειας της Βουλής, Αν. Καραμάριου, για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα ομόλογα.

Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι θα προσέλθει στη Βουλή με στοιχεία που ήδη έχει παρουσιάσει και επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν κακά ομόλογα, αλλά κακές επενδύσεις, από τη στιγμή που έχουν γίνει σε λάθος στιγμής.

"Στην περίπτωση της Ακρόπολις, όμως, έχουν συμβεί και τα δύο. Η χρηματιστηριακή πούλησε στο ΤΕΑΔΥ ένα απλό ομόλογο με υπερβολική τιμή, ενώ πούλησε παράλληλα και σε τέσσερα ταμεία ένα σύνθετο δομημένο ομόλογο, σε τιμές που κατά πολλούς αποκλίνουν από την εύλογη τιμή που είχε εκείνη τη στιγμή στην αγορά".

Ερωτηθείς εάν θα ήταν καλύτερα να είχε εκδώσει το κράτος ομόλογα διαφορετικού τύπου, όπως συμβαίνει σε άλλα κράτη, ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε ότι το υπουργείο Οικονομίας δεν είναι πλασιέ ομολόγων. "Η ευθύνη της ενημέρωσης των επενδυτών είναι ευθύνη των συμβούλων των ταμείων τους".

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Αλογοσκούφης ρωτήθηκε για την επερχόμενη άρση της επιτήρησης, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια και δεν υπάρχει καμία επιφύλαξη από πλευράς ευρωπαϊκής επιτροπής.

Ακόμα, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει γίνει καμία πολιτική συμφωνία και πρόσθεσε ότι ο μόνος φόβος της Επιτροπής εκπορεύεται από πολύ κακό παρελθόν της ελληνικής οικονομίας.

Σε ερώτηση, τέλος, για το εάν υπάρχουν περιθώρια για άλλες προεκλογικές παροχές, ο υπουργός υπήρξε κατηγορηματικός, λέγοντας: "Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν περιθώρια για απρογραμμάτιστες παροχές".
Πηγή: skai.gr