Δεν αλλάζουν τα όρια συνταξιοδότησης ξεκαθάρισε ο υπουργός Απασχόλησης

Ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης κατά τη σημερινή του συνέντευξη παρουσίασης του έργου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), ερωτηθείς από δημοσιογράφους, δήλωσε ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ανεξάρτητος παράγων, έχει δικαίωμα να διατυπώνει θέσεις, τις οποίες η κυβέρνηση ακούει προσεκτικά όπως άλλωστε και όλων των άλλων κοινωνικών παραγόντων, αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει να κρίνεται από το έργο και την πολιτική της.
Ειδικότερα, σχετικά με τη συζήτηση για το ασφαλιστικό ο κ. Τσιτουρίδης επανέλαβε ότι δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αν και σημείωσε ότι το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων οφείλει να υποστηρίξει την επιμήκυνση του εργάσιμου βίου δηλαδή τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
Ο υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα όρια ηλικίας για τους σημερινούς ασφαλισμένους στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών και κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους να συμμετάσχουν στο διάλογο, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα, θα παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία και η κυβέρνηση της επόμενης τετραετίας θα κληθεί να πάρει μεγάλες αποφάσεις.
Σχετικά με τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, ο κ.Τσιτουρίδης δήλωσε ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και ότι παραμένει ο στόχος της βελτίωσης και της αναβάθμισης των υπηρεσιών του Οργανισμού.
Ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος σημείωσε ότι το 2005 χορηγήθηκαν δελτία κοινωνικού τουρισμού σε μακροχρόνια ανέργους, ενώ το 2006 θα χορηγηθούν και στις άγαμες μητέρες αλλά και στους εποχικά απασχολούμενους με τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας ανά έτος. Υπολόγισε δε ότι από το πρόγραμμα αυτό θα επωφεληθούν για τις διακοπές τους πάνω από 500.000 δικαιούχοι του Οργανισμού.
Ο κ. Γιακουμάτος σημείωσε επίσης ότι η Εργατική Εστία επιμηκύνει την τουριστική περίοδο (από Ιανουάριο σε Ιανουάριο) και εντάσσει νέους τουριστικούς προορισμούς στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Φέτος, για πρώτη φορά μετά από κλήρωση 4.000 δικαιούχοι θα μπορέσουν να επισκεφθούν την Κύπρο, ενώ 4.000 ακόμα δικαιούχοι θα έχουν ευκαιρία για τριήμερες θαλάσσιες εκδρομές στον Αργοσαρωνικό.
Η διοίκηση του Οργανισμού θεσμοθετεί φέτος καινοτομίες όπως το γραφείο υποδοχής κοινού, το γραφείο ποιοτικού ελέγχου, οι έξυπνες ηλεκτρονικές κάρτες δικαιούχων, κλπ.
Σημειώνεται ότι υπό κατασκευή βρίσκονται οχτώ νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Οργανισμού που θα συμπληρώσουν τους 22 που βρίσκονται εν λειτουργία.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr