Δεκαπενθήμερο προβολής της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών

Δεκαπενθήμερο προωθητικών ενεργειών προκειμένου να μπουν ξανά τα φρούτα και τα λαχανικά στην καθημερινή μας διατροφή, αρχίζει το Σάββατο στα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας.
Πρόκειται για δράσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης και του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών ``5 χρώματα την ημέρα με φρούτα και λαχανικά - Συνταγή ζωής``.
Οι προωθητικές ενέργειες θα υλοποιούνται έως και το Σάββατο 18 Νοεμβρίου. Τα σούπερ μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΤΡΟ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και DIA θα έχουν αφίσες του προγράμματος στο χώρο διάθεσης φρούτων και λαχανικών, ενώ θα διανέμεται σε όλους τους πελάτες ενημερωτικό έντυπο με χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για τα ψώνια της οικογένειας, τον προγραμματισμό και την προετοιμασία των γευμάτων, την καθοδήγηση των παιδιών και τα συστατικά των φρούτων και των λαχανικών που είναι απαραίτητα στην καθημερινή μας διατροφή.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, σε εκδήλωση που έγινε παρουσία των Γενικών Γραμματέων Εμπορίου Γιάννου Μπενόπουλου και Καταναλωτή Θανάση Σκορδά, καθώς και του Προέδρου του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών Παντελή Κουβέλη και εκπροσώπων του ΣΕΣΜΕ και των σούπερ μάρκετ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, παρουσίασαν τη νέα αυτή πρωτοβουλία και, όπως τονίστηκε, επόμενος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των νεαρών καταναλωτών, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.
"Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι εδώ και 10.000 χρόνια η διατροφή του ανθρώπου περιελάμβανε 10.000 διαφορετικά είδη, ενώ σήμερα περιορίζεται μόνο σε 150, εκ των οποίων μόλις 12 είδη παρέχουν το 80% της θερμιδικής αξίας που καταναλώνεται απ` όλη την ανθρωπότητα», τόνισε ο Γιάννης Παπαθανασίου.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr