Δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες μπήκαν στην λίστα των κατασχέσεων

Κατά περισσότερους από 43.000 έχουν αυξηθεί από τις αρχές του έτους έως το τέλος Μαΐου οι φορολογούμενοι που υφίστανται κατασχέσεις λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία και Τελωνεία, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ΑΑΔΕ.

Τα πρόσωπα στα οποία έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ξεπερνούν πλέον τα 1,211 εκατομμύρια, που ισοδυναμεί με το 67% των οφειλετών σε βάρος των οποίων οι Αρχές έχουν την δυνατότητα να διατάξουν κατασχέσεις ή κρατήσεις.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο. Στα τέλη του 2016 το εν λόγω ποσοστό δεν υπερέβαινε το 51%, γεγονός που καταδεικνύει ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια η ΑΑΔΕ αναγκάζεται να λάβει μέτρα εναντίον όλο και περισσότερων οφειλετών ώστε να εισπράξει τα χρωστούμενα.

Στον αντίποδα όμως ο αριθμός των πολιτών που έχουν ληξιπρόθεσμα φορολογικά χρέη μειώνεται σταθερά.

Από τις αρχές του έτους οι οφειλέτες έχουν μειωθεί κατά περίπου 222 χιλιάδες, και πλέον ανέρχονται σε 3,84 εκατομμύρια πρόσωπα.

Στο άθροισμά τους οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται στα 104,2 δισεκατομμύρια ευρώ, και μειώθηκαν οριακά σε σχέση με τον Απρίλιο. Οι «φρέσκες» ληξιπρόθεσμες αυξήθηκαν μάλιστα κατά 235 εκατ. ευρώ.
Πηγή: skai.gr