ΔΕΗ: Εκδίδει ομόλογο για την άντληση 500 εκατ. ευρώ

Στην έκδοση ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ, που συνδέονται με στόχους βιωσιμότητας (sustainability-linked bonds), και λήγει το 2026 προχωρά η ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτόκιο αναμένεται να κυμανθεί περίπου στο 3%-4%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας τα έσοδα από το ομόλογο θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού, αλλά και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, αλλά και για την πληρωμή των δαπανών και εξόδων της προσφοράς.

Η ΔΕΗ σκοπεύει στην εισαγωγή των Ομολογιών Βιωσιμότητας στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά (Global Exchange Market) αυτού, ή σε κάποιον άλλο τόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

H HSBC Continental Europe και η Goldman Sachs Bank Europe SE ενεργούν ως από κοινού Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών, η Citigroup Global Markets Europe AG ενεργεί ως από κοινού Διεθνής Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών, και οι Alpha BankΑΛΦΑ +1,45% Α.Ε., Ambrosia Capital Limited, AXIA Ventures Group Limited, Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, S.A., Eurobank Α.Ε., J.P. Morgan AG, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενεργούν ως από κοινού Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών σε σχέση με την Προσφορά. Η HSBC Continental Europe επίσης ενεργεί ως Σύμβουλος Διάρθρωσης για Ομολογίες Βιωσιμότητας (Sustainability-Linked Bond Structuring Advisor). Το roadshow της Προσφοράς ξεκινά σήμερα στις 8 Μαρτίου 2021.

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που η ΔEΗ είχε βγει στις αγορές ήταν το 2014, οπότε και είχε δανειστεί 700 εκατ. ευρώ. 

Πηγή: skai.gr