Αυλαία διαλόγου με νέο αδιέξοδο

Ρήξη και με τους δημοσιογράφους για το Ασφαλιστικό μετά τη συνάντηση της υπουργού Απασχόλησης με το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος, δήλωσε ότι δεν υπήρξε διαφοροποίηση στις νέες δεσμεύσεις της υπουργού από την προηγούμενη κυβερνητική πολιτική, αφού –όπως είπε, η κ. Πετραλιά εμμένει στην ασφαλιστική ενοποίηση των δημοσιογράφων με τα ταμεία των επιστημόνων και στην απόσπαση του 10% του αγγελιόσημου, που στηρίζει τα ταμεία των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο.

Από την πλευρά της η κ. Πετραλιά επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στην κατεύθυνση της δικαιοσύνης και της καταπολέμησης των παθογενειών του συστήματος.

Τις βασικές αρχές της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα αναπτύξει ο πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διατάξεως ομιλία του στη Βουλή, στις 15 Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα, κατά τη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τη διοίκηση του ΙΚΑ, η Συνονοσπονδία αποχώρησε εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τις αντιρρήσεις της για τον τρόπο με τον οποίο προωθούνται οι ενοποιήσεις ταμείων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, μετά τη συνάντησή του με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), δήλωσε πως δεν μπορεί η κυβέρνηση, η οποία παραπαίει και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο κατάρρευσης, να οδηγήσει σε κατάρρευση και όλο το δημόσιο τομέα και τα κεκτημένα των εργαζομένων.
Πηγή: skai.gr